Kycklingsoppa med chili och lime

Kycklingsoppa med chili och lime
Foto: Jonny Lindh
monica eisenman
monica eisenman

Kycklingsoppa med chili och lime

Av: Monica Eisenman

Från: Monica Eisenmans asiatiska nudlar och smårätter

15 ingredienser

En härligt citrusdoftande kycklingsoppa med pak choi eller spenat. Receptet kommer från boken Monica Eisenmans asiatiska nudlar och smårätter.

Pak choi är en sorts kinesisk salladskål. Den finns i asiatiska butiker och ofta även i en välsorterad grönsaksdisk, i din vanliga livsmedelsbutik.

Se fler recept från Monica Eisenmans asiatiska nudlar och smårätter

Ingredienser

portioner
  • 2 l hönsbuljong
  • ca 20 g färsk ingefära
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 röd chilifrukt
  • 2 citrongräs
  • 4 limeblad
  • 250 g äggnudlar
  • ca 2 msk rapsolja
  • 2 kycklingfiléer
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)
  • 1 stor eller 2 små pak choi eller 100 g färsk spenat
  • 1 limefrukt, i klyftor

Garnering

  • chilifrukt
  • koriander

Gör så här

  1. Koka upp buljongen.
  2. Skala ingefäran och skär den i skivor.
  3. Skala vitlöken och skär den i skivor.
  4. Kärna ur och skiva chilin.
  5. Skär citrongräset i strimlor.
  6. Lägg ingefära, vitlök, citrongräs, chili och limeblad i buljongen.
  7. Låt sjuda utan lock i ca 20 minuter.
  8. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen.
  9. Häll av vattnet och fördela nudlarna i stora soppskålar.
  10. Värm oljan i en grill- eller stekpanna.
  11. Stek kycklingfiléerna på båda sidor tills de är genomstekta, i ca 15 minuter.
  12. Salta och peppra.
  13. Skär kycklingen i skivor och lägg ovanpå nudlarna.
  14. Sila bort kryddorna från buljongen.
  15. Skär bort botten på pak choin och lägg ner bladen i buljongen.
  16. Låt sjuda i 30 sekunder och häll upp direkt i skålarna.
  17. Servera med limeklyftor och garnera med mer chili och koriander.