Kycklingrullader med cidersås och pressad potatis

koket.se
Kycklingrullader med cidersås och pressad potatis
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Kycklingrullader med cidersås och pressad potatis

13 ingredienser

45 m

Fyllda kycklingrullader med smakrik äppelcidersås.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 4 kycklingfiléer
  • 8 skivor rimmat sidfläsk
  • 1 äpple
  • 1 kruka dragon
  • 2 tsk dijonsenap
  • 20 steklökar, skalade
  • 2 dl kycklingbuljong
  • 2 dl äppelcider
  • 2 dl grädde
  • maizenaredning
  • smör, till stekning
  • olja, till stekning
  • 600 g potatis

Gör så här

  1. Koka potatisen och pressa den när den är färdig.
  2. Ta varje utbankat kycklingbröst och skär en snitt nästan hela vägen igenom. Vik upp filén, som en fjäril, så den blir dubbel så stor, pensla på lite senap över hela, lägg en skiva sidfläsk på varje sida och lägg på några dragonblad. Rulla ihop och fäst med tandpetare så den håller ihop. Dela på mitten så du får två små rullader.
  3. Stek sedan rulladerna på medelvärme i en den största stekpannan ni äger i smör och olja.
  4. Tillsätt löken och äpplet, som ni skurit i tärningar, till stekpanna och låt allt stekas tillsammans. Vänd rulladerna så de får yta runt om.
  5. När det stekts i några minuter, slå på buljong och cider. Låt det sjuda i cirka 10 minuter, slå sedan på grädde och hackad dragon. Låt koka i 5 minuter, red sedan av såsen med maizena eller toppredning med vetemjöl, till önskad konsistens.
  6. Servera rulladerna med pressad potatis och rikligt med sås.