Kycklingplåt med ajvarrostade potatisklyftor

Kycklingplåt med ajvarrostade potatisklyftor

11 ingredienser

40 m

Plåtmat är den bästa vardagsräddaren! Vänd potatisklyftor och morötter i Avjar innan de ugnsrostas så så får de en riktigt härlig smak.

Ingredienser

portioner
  • ca 800 g kycklingvinge
  • olja
  • 1 msk rosmarin
  • 1 msk Vegeta (eller örtsalt)
  • 500 g potatis
  • 100 g morot (små)
  • 1 dl ajvar relish
  • 200 g körsbärstomater
  • salt
  • peppar
  • 100 g haricots verts

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Pensla kycklingvingarna med olja. Blanda Vegeta med rosmarin och gnid in kryddblandningen.
  3. Klyfta potatisen och morötterna. Lägg ner i en bunke och vänd runt med ajvar så de blir helt täckta.
  4. Lägg upp kycklingen, ajvarrotsakerna och tomater på en oljad plåt. Krydda med salt och peppar.
  5. Tillaga i ugnen i 30-35 minuter eller tills allt fått fin färg. Lägg haricots verts på plåten när ca 5 minuter återstår.