I samarbete med Kronfågel

Kycklingpanna med nachos och romanescosås

9 röster
1 h
4
Kronfågel Kycklingpanna med nachos och romanescosås
Foto: Kronfågel

Den här härliga kycklingpannan med krispig topping av nachochips och en rökig romescosås är en riktigt lyckad tacorätt!

Visa mer
1 h
4

Du behöver

  • 550 g Kronfågel Minutstrimlor Lårfilé
  • 4 chorizokorvar
  • 1 gul paprika
  • 1 rödlök
  • 2 förkokta majskolvar
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 msk tacomix kryddblandning
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar
  • 1 kruka koriander (eller basilika)
  • 1 förp nachochips (185 g)

Romescosås

  • 1 skiva dagsgammalt vitt bröd
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 200 g grillad paprika (1 burk)
  • 1 dl sötmandel (ca 75 g)
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tsk rökt spanskt paprikapulver
  • 0,5 tsk salt
  • svartpeppar
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skär chorizon i skivor, paprikan och rödlöken i klyftor och majskolvarna i bitar och lägg det i en bunke tillsammans med kycklingen.
  3. Vispa ihop olja, tacokrydda, salt och peppar och häll över och blanda om.
  4. Placera ett bakplåtspapper i en stor långpanneplåt. Lägg allt på plåten och stek i ugnen cirka 25 minuter. Vänd om en gång.
  5. Toppa med koriander och nachochips vid servering.
  6. Servera med romescosåsen.
  7. Romescosås
    Smula inkråmet från brödet i en matberedare. Häll över vinägern och låt det stå och dra en 5 minuter.
  8. Lägg i den grillade paprikan med oljan ur burken, mandeln och vitlöksklyftan och kör till en krämig sås.
  9. Tillsätt rökt paprikapulver och smaka av med salt och peppar.
Tips!
Kronfågel kycklingSteak med rökt paprikamajo och rostade rotfrukter

Mumsiga kycklingrecept!

Vill du ha fler goda tips & recept med kyckling?
Klicka här!

19 februari 2019

Laddar fler recept...