Kycklingpaj med spenat

Kycklingpaj med spenat
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kycklingpaj med spenat

13 ingredienser

En riktig kalaspaj, som ändå känns ganska lätt, eftersom det bara är pajdeg till locket.

Ingredienser

portioner

Deg:

  • 100 g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk vatten, kallt

Fyllning:

  • 1 grillad kyckling
  • 1 förp fryst bladspenat
  • muskot, riven
  • salt
  • 1 gul lök, hackad
  • 150 g champinjoner, skivade
  • 1 förp krossade tomater
  • 1 tsk oregano
  • 1 ägg, uppvispat till pensling
  • smör, att steka i

Gör så här

  1. Nyp ihop smör och mjöl till en smuldeg. Tillsätt vatten, arbeta snabbt ihop degen och lägg den i kylen 1 timme.
  2. Värm ugnen till 200°. Strimla kycklingköttet. Tina spenaten och fräs den i smör. Lägg den i en lättsmord ugnsform. Krydda med muskot. Lägg kycklingkött över. Bryn lök och svamp i en panna med matfett. Tillsätt tomaterna och krydda med oregano och salt. Koka ihop en stund. Slå allt över kycklingen.
  3. Kavla degen till ett lock och lägg över. Stick några lufthål, gör ev. dekorationer av överbliven deg och lägg på dem. Pensla med uppvispat ägg och grädda ca 25 minuter mitt i ugnen tills lockat har fått fin färg.