Kycklingleversauté med champinjoner

Kycklingleversauté med champinjoner
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kycklingleversauté med champinjoner

10 ingredienser

Kycklinglever är en fantastiskt bra råvara till många goda rätter. I saluhallarna kan man ofta köpa kycklinglever hektovis - eller varför inte kilovis! Lever och svamp är en klassisk kombination som även i det här receptet ger ett gott resultat.

Ingredienser

portioner
  • 400 g kycklinglever
  • 4 schalottenlökar
  • 200 g champinjoner
  • 25 g smör
  • salt
  • vitpeppar
  • 2 tsk vetemjöl
  • 1 dl vitt vin
  • 2 dl köttbuljong

Till servering:

  • jasminris, kokt

Gör så här

  1. Skala och hacka schalottenlöken. Rensa och skär svampen i stora bitar. Skär levern i bitar och bryn den väl i smör i en het stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg över levern i en kastrull.
  2. Bryn svampen i samma panna och tillsätt schalottenlöken mot slutet av bryningen. Rör om ordentligt och fortsätt stekningen någon minut. Lägg över svampblandningen i samma kastrull som levern. Pudra över vetemjölet och blanda.
  3. Häll i vin och köttbuljong och rör ner i blandningen. Sätt kastrullen på värmen och koka upp. Sänk värmen och låt sjuda ett par minuter. Servera med ett väldoftande, nykokt jasminris.