Kycklinglevermousse på portvin

Kycklinglevermousse på portvin
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kycklinglevermousse på portvin

9 ingredienser

Kycklinglever smakar exklusivt men säljs ofta till bra pris. Tillsammans med lite portvin, salt, peppar och smör blir det en förrätt att minnas.

Ingredienser

portioner
  • 300 g kycklinglever
  • 1-2 msk smör, till stekning
  • 1 msk portvin
  • 75 g smör, kallt
  • salt
  • vitpeppar

Till servering:

  • lantbröd
  • små gurkor
  • späda salladsblad

Gör så här

  1. Rensa kycklinglevern från hinnor och krydda med salt och peppar. Stek den hastigt i 1–2 msk smör i het panna, låt kallna.
  2. Kör kycklinglevern i matberedare till en slät massa. Tillsätt kallt portvin och smöret skuret i bitar, blanda och krydda med salt och peppar. Lägg moussen i en liten skål och låt den stå kallt och stelna
  3. i 1–2 timmar.
  4. Doppa en matsked i varmt vatten och forma moussen till ägg. Garnera med hackade små gurkor och späda sallatsblad och servera med lantbröd.