Kycklinglever med bacon

Kycklinglever med bacon
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kycklinglever med bacon

12 ingredienser

En rätt som är enkel att laga och passar på en vardag.

Ingredienser

portioner
  • 1 förp fryst kycklinglever
  • 0,5 purjolök, skivad
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl hönsbuljongtärning
  • 2 dl kaffegrädde
  • salt
  • peppar
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk sherry (eller portvin)
  • 0,5 tsk mejram
  • 1 förp bacon, strimlat
  • matfett, till stekning

Gör så här

  1. Tina levern till hälften och skär den grovt. Bryn den i matfett i en panna. Lägg i en gryta. Bryn purjon och lägg i. Pudra över mjölet, vänd runt och späd med buljongen och grädden.
  2. Krydda och småkoka 5 minuter. Smaka av med tomatpurén och eventuellt med sherry eller portvin.
  3. Fräs baconet knaprigt och strö över den färdiga grytan. Servera gärna kokt ris till.