Kycklingköttbullar med zucchini och citron

koket.se
Kycklingköttbullar med zucchini och citron
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Kycklingköttbullar med zucchini och citron

13 ingredienser

Lättlagad pastarätt med kycklingköttbullar, persilja, citron och zucchini. Perfekt vardagsmiddag à la Tommy Myllymäki.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 600 g kycklingfärs
  • 1 dl kokt havregröt, kall
  • 1 ägg
  • 2 krukor bladpersilja, fint hackad
  • 0,5 citron, skalet av + saft
  • 3 klyftor vitlök
  • 1,5 tsk salt
  • 1 zucchini, i tunna slantar
  • 1 bananschalottenlök, skivad
  • 1 dl rostade solrosfrön
  • 2 dl parmesanost, färskriven
  • spaghetti
  • olivolja

Gör så här

  1. Blanda samman kycklingfärsen med havregröt, ägg, 1 kruka persilja, citronskal, 1 riven vitlöksklyfta och salt. Rulla köttbullar och stek i olivolja i ca 10 minuter på medelvärme. Nu kan du börja koka spaghettin.
  2. Höj värmen under stekpannan och tillsätt 2 skivade vitlöksklyftor och zucchini. Fräs i 3 minuter och tillsätt schalottenlök, solroskärnor och bladpersilja samt citronsaft. Vänd ned spaghettin och blanda runt ordentligt. Toppa med parmesanost vid
  3. servering.