Kycklingkebab i pitabröd

POPULÄRT
koket.se
kycklingkebab med pitabröd
Foto: TV4
Tom Sjöstedt SMK
Tom Sjöstedt SMK

Kycklingkebab i pitabröd

23 ingredienser

25 m

Kryddig kycklingkebab som är busenkel att göra. Serveras i pitabröd tillsammans med både vit och röd sås.

Se Tom Sjöstedt laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 600 g kycklinglår (utan skinn)

marinad

  • 2 tsk malen spiskummin
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 msk sambal oelek
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Vit kebabsås

  • 2 dl matyoghurt
  • 1 dl majonnäs
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1 krm cayennepeppar
  • salt

Röd kebabsås

  • 1,5 dl ajvar relish (mild)
  • 1 dl tomatpuré
  • 0,5 dl rapsolja
  • 2 msk sambal oelek
  • salt
  • svartpeppar

Serveras också med

  • pitabröd
  • gurka, skivad
  • rödlök, skivad (eller schalottenlök)
  • persilja, hackad

Gör så här

  1. Blanda kycklingen med kryddorna. Baka i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter tills den fått fin färg.
  2. Låt svalna något och skiva/hacka upp kycklingen med en kniv.

Vit kebabsås

  1. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt.

Röd kebabsås

  1. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.

Matsortera dina lökskal till återvinning och njut av din kebab! /Köket-redaktionen