Kycklingkebab med myntasås och örtpotatis

koket.se
Kycklingkebab med myntasås och örtpotatis
Foto: TV4
Tom Sjöstedt SMK
Tom Sjöstedt SMK

Kycklingkebab med myntasås och örtpotatis

22 ingredienser

30 m

Stekt, kryddig kycklinglårfilé som serveras med örtig klyftpotatis och fräsch yoghurtsås med mynta.

Se Tom Sjöstedt laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Örtpotatis

  • 600 g potatis fast, liten
  • 1 dl färsk bladpersilja, hackad
  • 1 knippe körvel
  • 1 knippe salladslök
  • olivolja
  • salt

Kycklingkebab

  • 600 g kycklinglårfilé urbenad med skinn
  • salt
  • peppar
  • olivolja
  • smör

Kryddblandning

  • 2 tsk malen spiskummin
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1 msk sambal badjak

Myntasås

  • 2 dl matyoghurt (t ex grekisk)
  • 1 dl majonnäs
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 0,5 dl färsk mynta, hackad
  • 1 limefrukt, skalet
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Dela potatisen i klyftor. Blanda med olivolja och salt. Rosta i ugnen ca 25 minuter på 225 grader. Hacka örterna, skiva salladslöken och blanda upp med potatisen innan servering.
  2. Salta och peppra kycklingen. Stek på medelvärme i olja med skinnsidan nedåt. När skinnet börjar bli krispigt så tillsätt smöret. Vänd och stek på andra sidan tills kycklingen är klar.
  3. Ta upp kycklingen och tillsätt kryddblandningen i pannan, låt kryddorna suga åt sig av stekfettet. Strimla kycklingen och häll över kryddblandningen från pannan. Blanda runt och smaka ev. av med mer salt. Klart.
  4. Blanda alla ingredienserna till såsen, smaka av med salt och peppar.