Kycklinggryta med mandel

2 röster
4
Kycklinggryta med mandel
Foto: TV4

Receptet till den här grytan på kyckling och ris kommer från Kuwait. Alla ingredienser tillagas i en och samma gryta. Tre sorters "mandlar" ger både färg och smak åt rätten. Servera med en sallad som tillbehör.

Visa mer
4

Du behöver

  • 1 kyckling
  • 1 tsk salt
  • 2 krm malen svartpeppar
  • 4 msk smör
  • 4 dl ris
  • 8 dl vatten
  • 200 g nötfärs
  • 0,5 tsk krossad kryddpeppar
  • 0,5 tsk salt
  • 100 g sötmandel
  • 50 g pistaschmandel
  • 25-30 g pinjenötter

Gör så här

  1. Stycka kycklingen i mindre bitar, krydda med salt och peppar och bryn alla bitar väl runt om i 2 msk smör. Lägg över kycklingbitarna i en gryta, ca 25 cm i diameter. Bryn köttfärsen i stekpannan i 1 msk smör och tillsätt kryddorna.
  2. Koka riset i vattnet i 10 minuter, blanda sedan ner köttfärsen. Häll alltsammans över kycklingdelarna och låt blandningen sjuda under lock tills all vätska kokat in, 10-15 minuter.
  3. Stek mandeln, pistaschmandeln och pinjenötterna i resterande smör. Vänd grytan upp och ner över ett serveringsfat. Strö mandlarna och nötterna över.
26 januari 2009
Box på köpet

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept