Kycklinggryta med kokos, mango och pak choi

Foto: ViktVäktarna
Kycklinggryta med kokos, mango och pak choi
14 ingredienser
35 min
Asiatisk, krämig kycklinggryta som doftar av kokos. Toppas med söt mango och cashewnötter - perfekt som vardagsmiddag eller varför inte till fredagsmyset?
Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i ViktVäktarna.
Ingredienser
- 600 g kycklingfilé
- 1 purjolök
- 1 tsk rapsolja
- 1 förp passerade tomater
- 2,5 dl lätt kokosmjölk
- 2 dl vatten
- 2 msk kycklingfond
- peppar
- salt
- 1 krm strösocker
- 2 dl basmatiris, fullkorn
- 0,5 dl cashewnötter
- 1 mango
- 1 pak choi
Gör så här
- Strimla kyckling och purjolök.
- Hetta upp olja i en gryta och bryn kycklingen. Sänk värmen och lägg ner löken. Låt steka med några minuter.
- Blanda ner passerade tomater, kokosmjölk, vatten och fond. Låt sjuda under lock ca 15 minuter. Smaka av med salt, peppar och socker.
- Koka ris enligt anvisning på förpackningen. Rosta nötter i en torr panna. Tärna mango.
- Strimla pak choi och blanda ner i grytan, låt dem precis bli mjuka. Servera grytan med ris, mango och cashewnötter.
TIPS!
Fler tips från ViktVäktarna

Fler tips från ViktVäktarna
Här hittar du fler smarta recept från ViktVäktarna
Läs mer