Kycklinggryta med färska örter

Kycklinggryta med färska örter
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kycklinggryta med färska örter

14 ingredienser

Har du färska örter, dubblera mängden, men vänta med att tillsätta basilikan till serveringen. Den tappar smak av att kokas.

Ingredienser

portioner
  • ca 1,2 kg kycklingdelar
  • salt
  • peppar
  • 10 steklökar
  • 200 g små hela champinjon
  • 2 morötter, skivade
  • 2 tsk rosmarin
  • 1 tsk basilika
  • 0,5 tsk timjan
  • 2 dl hönsbuljong
  • citron, pressad
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl grädde
  • smör, att steka i

Gör så här

  1. Krydda och bryn delarna. Lägg dem i en gryta. Bryn lökarna och lägg dem i grytan tillsammans med champinjoner och morötter.
  2. Strö på örterna och späd med buljongen. Sjud under lock tills kycklingen är klar, 30-40 minuter. Smaka av med citron.
  3. Sila av kokspadet. Koka ihop det till en sås. Red den med mjölet utrört med grädden. Slå den över grytan. Värm och servera.