Det här är en rätt som kräver lite pyssel i köket. Den kan förberedas och gräddas i sista stund, så det är bra bjudmat. En matberedare eller mixer är till god hjälp när du ska göra fyllningen.
Skala den gula löken till fyllningen och hacka den fint. Fräs den gyllengul i smör. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Skala och finhacka ingefäran. Mixa kyckling, koriander, chilipepparflagor, citronsaft, lök, ingefära salt och peppar till en färs.
Koka upp 2 liter vatten i en stor kastrull. Häll kallt vatten i en skål och lägg i isbitarna. Skär ut roten från savojkålen och dra loss bladen. Doppa dem ett och ett i det kokande vattnet och lägg dem därefter i isvattnet. Klappa bladen torra.
Fördela fyllningen på bladen och vik ihop till paket. Lägg dem med skarven neråt i en smord, ugnssäker form. Skär svampen i mindre bitar och löken i ringar. Stek lök och svamp i smör. Ringla sirapen över kålpaketen och låt dem stå i ugnen i 10 minuter. Servera med svampen.