Kycklingfilé med granatäpplepesto och ricotta

Pauluns Kycklingfilé med granatäpplepest och ricotta
Foto: Paulúns

Kycklingfilé med granatäpplepesto och ricotta

15 ingredienser

30 m

Stekt kyckling marinerad med soja och vitlök. Servera med sallad, ricotta, Supermix från Paulúns och en pesto gjord på mandel och granatäpple.

Läs mer om Paulúns Supermix här >>

Ingredienser

portioner
  • 4 port Paulúns Supermix (rött råris, gröna linser, quinoa och pumpafrön)
  • 500 g kycklingfilé
  • 2 klyftor vitlök
  • 1,5 msk tamarisoja
  • ca 2 tsk kallpressad rapsolja
  • gurkmeja
  • havssalt
  • svartpeppar

Granatäpplepesto

  • 30 g sötmandel
  • ca 3 msk basilikablad, färska
  • 1 tsk citron, skalet, rivet
  • 1 msk rapsolja, kallpressad (eller olivolja)
  • 40 g granatäpplekärnor

Servering

  • 200 g ricotta
  • 65 g sallad (gärna med fina rödbetsskott)

Gör så här

  1. Tillaga Paulúns Supermix enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Vänd kycklingfilén i pressad vitlök, tamarisoya, rapsolja och gurkmeja och stek den till den fått fin färg och är helt genomstekt.
  3. Rosta hackad mandel i torr panna och blanda sedan med finhackad färsk basilika, rivet citronskal, rapsolja & granatäppelkärnor.
  4. Servera kycklingfilé och granatäpplepesto med Supermix, ricotta och gärna en sallad med fina rödbetsskott.