Kycklingfilé i currysås

Köket .se kocksida

Kycklingfilé i currysås

10 ingredienser

Det här är snabblagad bjudmat. Passar bra om du bjuder hem någon direkt efter jobbet och inte har tid att stå länge vid grytorna. Bryn kycklingfiléerna och låt dem puttra i såsen så blir de saftiga och inte torra. Servera kokt ris eller nudlar till.

Ingredienser

portioner
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 purjolök
  • 2 msk smör
  • 2 tsk curry
  • 3 dl grädde
  • 1 msk kinesisk soja
  • salt
  • vitpeppar

Till servering:

  • 4 port ris, kokt
  • paprika, strimlad

Gör så här

  1. Sätt på riset och hacka grönsakerna.
  2. Gnid in kycklingfiléerna med salt och peppar. Bryn i matfett. Ta upp dem och lägg åt sidan. Ansa och strimla purjolöken. Fräs den i smöret. Låt curryn fräsa med.
  3. Slå på grädden och koka upp. Krydda med soja, salt och peppar. Lägg i kycklingfiléerna och låt dem sjuda i 5-8 minuter i såsen.