Kycklingfärsbiff med gräslökssås

Kycklingfärsbiff med gräslökssås
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kycklingfärsbiff med gräslökssås

13 ingredienser

Färs på kyckling blir jättegott och är lätt att åstadkomma med hjälp av en matberedare. Den här burgaren smakar dragon och serveras med majs och färska spenatblad samt en gräddig gräslökssås.

Ingredienser

portioner
  • 400 g kycklingkött benfritt
  • 2 msk smör, smält
  • 0,5 msk torkad dragon
  • salt
  • vitpeppar
  • smör, till stekning
  • 250 g bladspenat
  • 1 dl majskorn

Sås:

  • 2 dl grädde
  • 1 msk smör
  • 1 kruka färsk gräslök
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Se till att kycklingköttet är kylskåpskallt. Lägg köttet, skuret i bitar, salt och nymalen peppar i en matberedare. Finfördela köttet med korta tag på momentläget. Tillsätt smält smör och dragon. Blanda färsen med några tag på momentläget.
  2. Koka upp grädde och smör till såsen och koka ihop tills den är lagom simmig. Krydda med salt och peppar. Ansa spenaten och ta bort grova bladnerver. Förväll i lättsaltat vatten. Låt majskornen rinna av.
  3. Forma kycklingfärsen till biffar. Stek dem på båda sidor i smör tills de fått fin färg och är genomstekta. Hacka gräslöken fint och rör ner i såsen strax före servering. Lägg upp spenatbladen och majskornen på varma tallrikar och placera kycklingbiffarna ovanpå. Servera såsen separat.