Kycklingfajitas med aubergine och paprika med röksmak

POPULÄRT
Kycklingfajitas med aubergine och paprika med röksmak
Foto: Jamie Oliver
Jamie Oliver närbild
Jamie Oliver närbild

Kycklingfajitas med aubergine och paprika med röksmak

17 ingredienser

40 m + marinering

Jamie Olivers fajitas är både otroligt goda och riktig supermat. Marinerade kycklingbröstfiléer, rökig paprika och aubergine, avokado och fetaost är en riktigt härlig smakkombo!

Att välja magra kycklingbröstfiléer är nyckeln till fajitas à la super food. Filéerna är dessutom en rik källa till protein, som håller musklerna starka och friska. /Jamie

Ingredienser

portioner
  • olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk tabasco, chipotle
  • 1 tsk torkad oregano
  • 2 tsk milt rökt paprikapulver
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 rödlök (stor)
  • 2 kycklingbröstfiléer, skinnfria (à 200 g)
  • 3 paprikor (i olika färger)
  • 1 aubergine
  • 2 limefrukter
  • 1 kruka koriander [30 g]
  • 1 avokado
  • 4 stora fullkornstortillas med frön
  • 50 g fetaost
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Häll 1 msk olja i en skål med vinäger, chipotle-tabasco, oregano, paprikapulver och en nypa havssalt och svartpeppar. Pressa ner den oskalade vitlöken och blanda.
  2. Skala och halvera rödlöken och skär den i 1 cm tjocka klyftor. Skär kycklingbröstfiléerna på längden i 1 cm breda strimlor. Vänd runt lök och kyckling i marinaden och låt stå i kylen minst 1 timme, helst över natten.
  3. Sota de hela paprikorna och auberginen över en öppen gaslåga, eller i en grillpanna på hög värme, tills de är brända och har blåsor runt om. Lägg paprikorna i en skål och täck med plastfolie i 10 minuter. Skrapa sedan bort det mesta av skalet och avlägsna stjälk och frön. Dra av skalet från auberginen och skär bort ändarna. Skär grönsakerna i 2 cm tjocka skivor, lägg dem på ett fat och pressa över saften av 1 lime och strö över några korianderblad. Smaka av med salt och peppar.
  4. Tillaga kyckling och lök tillsammans med den ljuvliga marinaden på medelhög värme i en stor stekpanna med släpp lätt-beläggning. Stek i 6-8 minuter, vänd efter halva tiden och kontrollera att kycklingen är genomstekt.
  5. Skala, kärna ur och skär avokadon tunt och pressa över saften av en halv lime.
  6. Värm tortillabröden i en torr stekpanna i 30 sekunder och slå in dem i en ren kökshandduk för att hålla dem varma. Bär fram allt till bordet tillsammans med fetaosten och resterande korianderblad och låt alla bygga sin egen fajita.