I samarbete med Kronfågel

Kycklingenchiladas med mango- och avokadosalsa

5 röster
40 m
4
Kycklingenchiladas med mango- och avokadosalsa
Foto: Kronfågel

Duka upp med enchiladas till tacokvällen! Fyll med kryddig kycklingfärs, svarta bönor och cheddarost. Servera med en fräsch mango- och avokadosalsa.

Visa mer
40 m
4

Du behöver

Enchiladas

  • 500 g Kronfågel kycklingfärs
  • 2 gula lökar
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 krm cayennepeppar
  • ½ tsk malet korianderfrö
  • 2 tsk finhackad röd chili
  • 2 tomater, skurna i mindre bitar
  • 1 dl vatten
  • ca 300 g svarta bönor, kokta och avrunna
  • 2 dl lagrad cheddarost, riven
  • 8 mjuka vetetortillas
  • salt
  • olja, till stekning
  • smör, till stekning

Mango- och avokadosalsa

  • 2 avokado
  • 1 röd paprika
  • 1 mango, i tärningar
  • 0,5 habanerochili, finhackad (alt 1-2 tsk het tabasco)
  • 2 salladslökar
  • 4 msk lime, saften
  • 3 msk koriander, hackad
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader övervärme.
  2. Finhacka löken och hetta upp en panna. Stek färsen gyllenbrun i olja och smör.
  3. Tillsätt lök och fräs ca 2 minuter till. Lägg i chili, bönor och kryddorna och stek ytterligare 30 sekunder. Tillsätt sedan tomater och vatten, låt koka ca 2 minuter. Smaka av med salt.
  4. Låt färsen svalna av lite och blanda ner 1 dl riven ost.
  5. Lägg ut tortillas och fördela färsen på bröden och rulla ihop. Lägg på en ugnsplåt och strö på resterande ost och gratinera i ugnen i ca 10 minuter.
  6. Skala och kärna ur avokadon och skär ner i mindre tärningar. Tärna paprikan fint. Blanda avokado och paprika med mango, lime, koriander och tunt skuren salladslök. Smaka av med salt.
Tips!
Kronfågel kycklingSteak med rökt paprikamajo och rostade rotfrukter

Mumsiga kycklingrecept

Vill du ha fler goda tips och recept med kyckling?
Klicka här!

23 januari 2019
Stekpannor upp till 40%

laddar fler recept...

Laddar fler recept...