Linserna gör denna gryta mättande och ananas ger fin smakbrytning. Curryblad kan vara svårt att hitta, man kan ersätta dem med lagerblad. Servera med bröd och kokt ris.
Koka linserna enligt anvisning på paketet (minska vattenmängden något) tills de är nästan mjuka och vattnet kokat in. Skala ananasen och dela den i bitar. Skala och hacka löken fint. Skala och hacka vitlöken. Hacka tomaten. Skala och riv ingefäran. Krossa spiskumminen grovt. Blanda gurkmeja, paprika, chilipeppar, spiskummin, salt och curryblad med vattnet. Rör tills saltet är löst.
Skär kycklingeköttet i 2- cm tärningar. Värm oljan i en stekpanna eller wok på medelvärme. Lägg i kycklingen, tomat, lök, vitlök, ingefära och kryddblandning. Rör om och koka på svag värme tills kycklingen är mör, ca 15 minuter.
Blanda i linser och ananas och låt småkoka i ytterligare 4–5 minuter tills oljan skilt sig från kryddorna och flutit upp. Nu kan man skumma bort överflödig olja utan att rätten förlorar något i smak. Smaka av med salt.