1-2 msk sriracha, beroende på hur starkt du vill ha det
Burgare
2 kycklingfiléer
1 dl fullkornsvetemjöl
2 ägg
2,5 dl pankoströbröd
salt
peppar
2 msk olivolja
2 msk smör
4 hamburgerbröd, med sesamfrön
1 gemsallad
1 dl rostad lök
Gör så här
Strimla kålen fint. Blanda majonnäsen med yoghurt och srirachasås i botten på en större skål och lägg ner kålen. Blanda runt ordentligt så all kål täcks av dressingen. Ställ kallt till servering.
Skär kycklingen i 2 delar på längden till 2 tunnare skivor. Om det är en väldigt liten filé kan du dela den halvvägs på längden och öppna upp den och banka ut den till en större, tunnare filé.
Vänd kycklingfiléerna först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sedan pankoströbrödet, salta och peppra ena sidan. Värm olja och 1 msk smör i en stekpanna och lägg ner kycklingfiléerna med luftigt mellanrum när smöret tystnat. Stek på medelvärme tills pankon är krispig och kycklingen blivit fast. Lägg ner resterande smör i pannan och vänd på filéerna och stek andra sidan tills kycklingen är genomstekt och fast och pankon krispig.
Lägg burgarna på hushållspapper och stek hamburgerbrödet snabbt i samma panna och lägg sedan på coleslawen, sallad, burgare och toppa med lite mer coleslaw och krispig rostad lök.