I samarbete med Kronfågel

Kycklingburgare med citronmarinerad rödkål, tomat, babyspenat och chilidressing

14 röster
30 m
4
Kycklingburgare med citronmarinerad rödkål, tomat, babyspenat och chilidressing
Foto: Kronfågel

Lyxa till helgen med en god och lättlagad kycklingburgare med rödkålssallad och chilidressing. Snabbt och enkelt fredagsmys som hela familjen gillar!

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

Kycklingburgare

  • 500 g Kronfågel kycklingfärs
  • salt
  • svartpeppar
  • olja, till stekning
  • 1 bifftomat, skivad
  • ca 30 g babyspenat, sköljd
  • 4 hamburgerbröd (gärna lite grövre)

Citronmarinerad rödkål

  • 200 g rödkål, finstrimlad
  • 2 tsk salt
  • 3 msk citronjuice
  • 2 msk rapsolja

Chilidressing

  • 2 dl kvarg
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk sambal oelek
  • salt
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Kycklingburgare
    Forma färsen försiktigt till hamburgare. Blanda inte ihop färsen utan behåll den luftig och fin.
  2. Salta och peppra på bägge sidor och stek i panna med olja. Kolla gärna med termometer så du vet om kycklingen är klar, 75 grader i innertemperatur rekommenderas.
  3. Stek eller ugnsrosta bröden.
  4. Hyvla kålen tunt med en osthyvel eller på en mandolin. Salta kålen, blanda runt och pressa ur vätskan. Blanda med citron och olja.
  5. Blanda alla ingredienser till chilidressingen och smaka av med salt.
  6. Montera burgaren med brödet, burgarna, bifftomater, spenat, kålsallad och dressing.
Tips!
Kronfågel kycklingSteak med rökt paprikamajo och rostade rotfrukter

Mumsiga kycklingrecept

Vill du ha fler goda tips & recept på kyckling?
Klicka här!

23 januari 2019
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...