Kycklingburgare med citronmarinerad rödkål, tomat, babyspenat och chilidressing

POPULÄRT
Kycklingburgare med citronmarinerad rödkål, tomat, babyspenat och chilidressing
Foto: Kronfågel

Kycklingburgare med citronmarinerad rödkål, tomat, babyspenat och chilidressing

15 ingredienser

30 m

Lyxa till helgen med en god och lättlagad kycklingburgare med rödkålssallad och chilidressing. Snabbt och enkelt fredagsmys som hela familjen gillar!

Kronfågel kycklingfärs NY

Svensk kycklingfärs från Kronfågel - Gott & hälsosamt!

Ingredienser

portioner

Kycklingburgare

  • 500 g Kronfågel kycklingfärs
  • salt
  • svartpeppar
  • olja, till stekning
  • 1 bifftomat, skivad
  • ca 30 g babyspenat, sköljd
  • 4 hamburgerbröd (gärna lite grövre)

Citronmarinerad rödkål

  • 200 g rödkål, finstrimlad
  • 2 tsk salt
  • 3 msk citronsaft
  • 2 msk rapsolja

Chilidressing

  • 2 dl kvarg
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk sambal oelek
  • salt

Gör så här

Kycklingburgare

  1. Forma färsen försiktigt till hamburgare. Blanda inte ihop färsen utan behåll den luftig och fin.
  2. Salta och peppra på bägge sidor och stek i panna med olja. Kolla gärna med termometer så du vet om kycklingen är klar, 75 grader i innertemperatur rekommenderas.
  3. Stek eller ugnsrosta bröden.
  4. Hyvla kålen tunt med en osthyvel eller på en mandolin. Salta kålen, blanda runt och pressa ur vätskan. Blanda med citron och olja.
  5. Blanda alla ingredienser till chilidressingen och smaka av med salt.
  6. Montera burgaren med brödet, burgarna, bifftomater, spenat, kålsallad och dressing.
TIPS!
Kronfågel kycklingSteak med rökt paprikamajo och rostade rotfrukter

Mumsiga kycklingrecept

Vill du ha fler goda tips & recept på kyckling? **[Klicka här!](https://www.koket.se/kronfagel)**