Kycklingbollar i kokossås med ris

Kycklingbollar i kokossås med ris
Foto: Kronfågel

Kycklingbollar i kokossås med ris

15 ingredienser

30 m

En riktigt god gryta med asiatiska smaker. Köttbullar på kycklingfärs i het kokossås med ris, hackade cashewnötter och koriander.

Kronfågel kycklingfärs NY

Svensk kycklingfärs från Kronfågel - Gott & hälsosamt!

Ingredienser

portioner

Kycklingbollar

  • 500 g Kronfågel kycklingfärs
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk peppar

Kokossås

  • 400 ml kokosgrädde [1 burk]
  • 1 chilifrukt, hackad
  • 1 klyfta vitlök, hackad
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • 1 tsk strösocker
  • salt
  • peppar

Servering

  • 4 port ris
  • 1 dl cashewnötter, hackade
  • 1 kruka färsk koriander

Gör så här

  1. Blanda kycklingfärs, vitlök, paprikapulver, salt och peppar. Forma till stora bollar och bryn runt om i smör i en stekpanna. Genom att steka bollarna får du en fin yta men går även bra att koka direkt i kokossåsen.
  2. Koka upp kokosgrädden tillsammans med övriga ingredienserna, smaka av med salt och peppar. Lägg sedan i kycklingbollarna och låt sjuda i ca 5-10 minuter.
  3. Servera med kokt ris och toppa med nötter och koriander.