Kycklingfilé med en fyllning på kycklingfärs, lök, kryddor och en bit lammkorv. Serverad som medaljonger med asiatiska tillbehör och pepparsås blir det här en riktigt festlig rätt!
Skär ett snitt i kycklingbröstet så att du fläker upp det och lägg det sedan i ett bakplåtspapper, banka kyckling tunn, obs! viktigt att de håller ihop så inte för tunt!
Fyllning
Hacka och blanda alla ingredienser till fyllningen.
Ta en sked och fördela ut smeten med ett lager över varje kycklingbröst.
Rullning
Lägg en bit lammkorv i mitten och rulla sedan ihop med hjälp av plastfilm.
Ånga sedan av kycklingen till ca 65 grader i innertemp och kyl sedan ner.
Bryn kycklingen i lite olja och smör (krydda med salt och peppar) innan servering och kör ca 5 minuter i ugn på 160 grader.
Skär upp kycklingen i fina medaljonger inför servering.
Tillbehör
Dela bok choy och morot i hälften och stek sedan med lite olja på snittytan tills den blir karameliserad (gyllene).
Tärna rättika och koka upp risvinäger och socker och häll över bitarna med rättika (snabb pickling).
Skiva salladslök tunt och spola i kallt vatten.
Sås
Fräs lök och vitlök i lite olja och tillsätt sedan resterande ingredienser förutom smör, soja, sherryvinäger och honung.
Koka såsen ca 20 minuter och smaka sedan av med smör, soja, sherryvinäger och honung. Sila!
Servera bok choy och morot i botten, skivor av kycklingballotine napperad med pepparsåsen, toppa med picklad rättika och strimlad salladslök.