Kyckling teriyaki

Knorr kyckling teriyaki
Foto: Knorr

Kyckling teriyaki

16 ingredienser

45 min

Hemgjord teriyakikyckling som smakar alldeles ljuvligt. Den perfekta vardagsmiddagen, älskad av både stora och små!

Knorr tipsar!
Knorr Fond Du Chef Kyckling

Knorr tipsar!

Förenkla din matlagning med Fond ”Du Chef” från Knorr. Hitta smaker och priser här!

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk olja
  • 4 msk soja
  • 4 msk sake (valfritt)
  • 4 msk mirin (japanskt matvin)
  • 1 msk honung
  • 2,5 cm färsk ingefära
  • 1 chilifrukt, finhackad
  • 2 salladslökar, finhackad
  • 1 gul lök, tunt skivad
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 Knorr Fond "Du Chef" kyckling
  • 1 morot, fint strimlad
  • 1 röd paprika, fint strimlad
  • 0,5 tsk sesamolja
  • 300 g ris, koka enligt anvisningarna på förpackningen

Gör så här

  1. Gör teriyakisåsen genom att blanda soja, sake, mirin, honung, ingefära, chili och salladslök i en liten skål. Ställ såsen åt sidan.
  2. Värm olja i en stor kastrull och stek kycklingfiléerna vackert gyllenbruna på medelhög värme i 4–5 minuter.
  3. Sänk värmen och tillsätt lök, vitlök och Knorr Fond "Du Chef". Fräs allt i ytterligare 5–7 minuter samtidigt som du rör om regelbundet.
  4. När kycklingen börjar bli färdig tillsätter du teriyakisåsen. Tillsätt morötter och röd paprika. Använd en sked för att ösa såsen över kycklingen så att den blir riktigt saftig. Låt allt sjuda i 3–5 minuter tills kycklingen är helt genomstekt och såsen har fått en läckert tjock konsistens.
  5. Tillsätt sesamolja och låt rätten puttra i ca 30 sekunder.
  6. Servera med kokt ris till.
TIPS!
Fler smakrika recept från Knorr!
Knorr Ugnsbakad lax med snabbaste kryddsmöret

Fler smakrika recept från Knorr!

Mustiga grytor, smakrika soppor och härliga one pot-recept!

Läs mer