Kyckling ”Paillard” med avokadosallad och nobisdressing

Kyckling ”Paillard” med avokadosallad och nobisdressing
Foto: Kronfågel

Kyckling ”Paillard” med avokadosallad och nobisdressing

20 ingredienser

30 m

En fräsch och snabblagad kycklingrätt gjord med minutfilé. Nobisdressingen höjer måltiden till en framtida fredagsfavorit.

Kronfågel minutfilé - NY

Tips

Svensk minutfilé från Kronfågel - Gott och hållbart!

Ingredienser

portioner

Kyckling ”Paillard”

  • 4 Kronfågel minutfiléer
  • 3 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • peppar

sallad

  • 400 g tomat (gärna blandade sorter)
  • 150 g rucolasallad
  • 1 rosésallad
  • 2 avokador, delade
  • olivolja (av god kvalitet)
  • salt
  • peppar
  • 1 citron, saften

Nobisdressing

  • 0,5 dl majonnäs
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk färsk gräslök, finskuren
  • peppar, nymald

Servering

  • parmesanost, finriven
  • 1 citron

Gör så här

Kyckling Paillard

  1. Välj mellan att grilla eller steka kycklingen. Salta och peppra kycklingen. Vid stekning tillsätt smöret och olivoljan i en stekpanna. Låt smöret få en gyllenbrun färg och tillsätt minutfiléerna. Stek ca 3 minuter på varje sida.

Nobisdressing

  1. Rör ihop majonnäs, vitvinsvinäger, dijonsenap och gräslök till en dressing. Smaka av med nymald peppar.

Sallad

  1. Dela tomaterna grovt och blanda med rucola och rosésallad. Dressa salladen med olivolja och citronsaft.
  2. Ta fram ett stort fat och lägg upp sallad och tomaterna. Skiva upp avokadon och lägg upp. Lägg kycklingen på sidan av fatet. Riv över en massa parmesan över hela rätten.

Servering

  1. Det blir gott att servera med halstrade citroner som pressas över kycklingen. Finns det gammalt bröd över går det utmärkt att steka upp krutonger och servera till denna enkla men goda kycklingrätt