Kyckling i grönpepparsås

Kyckling i grönpepparsås
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kyckling i grönpepparsås

14 ingredienser

Vill du ha riktigt mört kycklingkött? Använd kyckling med ben och koka den! Såväl hel styckad kyckling som kycklingklubbor passar till rätten.

Ingredienser

portioner
  • ca 1,4 kg kyckling med ben, i delar
  • 1,5 hönsbuljongtärning
  • 7,5 dl vatten
  • 1 lagerblad
  • 1 morot, i bitar
  • 1 gul lök, i klyftor

Sås:

  • 2 msk grönpeppar i vinäger
  • 2 msk smör
  • 1,5 msk vetemjöl
  • salt
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 dl silat kokspad
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk dill, hackad

Gör så här

  1. Lös upp buljongtärningarna i kokande vatten i en gryta. Lägg ner kycklingdelarna och koka under lock med lagerblad, morot och lök, det tar ca 35-40 minuter.
  2. Ta upp köttet, sila buljongen och ta bort skinnet från kycklingen.
  3. Fräs grönpeppar med smöret i en kastrull, pudra över mjölet, tillsätt senap och späd med silat kokspad och grädde. Smaka av med salt. Koka 10 minuter. Rör ned dill och slå såsen över köttet.