I samarbete med WW ViktVäktarna

Kvargscones

34 röster
25 m
16 bitar

Härligt mättande scones gjorda på kvarg och där mjölet är utbytt mot gryn och krossade sädeskärnor.

Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i WW ViktVäktarna.

Visa mer
25 m
16 bitar

Du behöver

  • 4 dl havregryn
  • 1 dl rågkross
  • 1 dl vetekross
  • 2 dl mannagryn
  • 5 tsk bakpulver
  • 200 g lättkvarg (1 %)
  • 2 dl lätt yoghurt (0,5 %)
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Blanda samman havregryn, rågkross, vetekross, mannagryn och bakpulver.
  3. Tillsätt kvarg och yoghurt och rör ihop. Det blir en ganska lös deg.
  4. Forma degen till 4 runda kakor och lägg på en bakpappersklädd plåt. Skär ett kors i varje kaka så att det blir fyra bitar. Grädda i ugn ca 15 minuter.
Tips!
ViktVäktarna Lätta kanelbullar

Fler tips från WW ViktVäktarna

Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...