bild från trailer

En onlinekurs med Paolo Roberto

Italiensk matlagning

Bli en mästare i det italienska köket

Lektionsplan

Introduktion

Välkommen till kursen! Paolo berättar om hur viktig maten och måltiden är i den italienska kulturen. Han går även igenom hur kursen är uppbyggd och vad du kommer att lära dig.

    Lektion 1

    Antipasti

    I första lektionen får du lära dig om aperitivo och antipasti, det man dricker och äter innan den italienska måltiden serveras. Paolo visar även sina favoriter på antipasti-tallriken.

    • 22 min
    • 3 Recept

    Lektion 2

    Primi piatti - Pasta

    Paolo visar hur du gör pastadeg, tagliatelle och tortellini för hand. Du får även lära dig hemligheten bakom en perfekt tomatsås och vilken pasta som passar till vilken pastarätt.

    • 27 min
    • 7 Recept

    Lektion 3

    Primi piatti - Risotto

    I lektionen får du lära dig göra perfekt risotto. Vilket ris ska du välja och hur får du den sådär härligt krämig? Paolo visar även hur du lagar en lyxig risotto med tryffel.

    • 15 min
    • 3 Recept

    Lektion 4

    Primi piatti - Gnocchi

    Lär dig göra gnocchi från grunden - Paolo går igenom hantverket som sker från deg till en underbar gnocchi med smör och salvia. En riktig favorit hemma hos Paolos familj!

    • 13 min
    • 4 Recept

    Lektion 5

    Secondi piatti

    Den andra tallriken - secondi piatti - består av kött, kyckling eller fisk som serveras med härliga tillbehör - contornis. Paolo bjuder på sina bästa recept.

    • 17 min
    • 9 Recept

    Lektion 6

    Pizza

    Världens mest älskade maträtt! I den här lektionen lär Paolo dig allt om pizzans hemligheter, hur du gör en perfekt pizzadeg och vad du ska lägga på pizzan.

    • 24 min
    • 7 Recept

    Lektion 7

    Dolci

    Den italienska måltiden avslutas ofta med något sött. Paolo lär dig allt om efterrätter, hur du lyckas med tiramisu och berättar även om kaffe och digestivo.

    • 19 min
    • 6 Recept

    Lektion 8

    Avslutning

    Paolo sammanfattar allt han lärt dig under kursen. Fortsätt laga och snart är även du en mästare i det italienska köket.

    • 1 min

    ITALIENSK MATLAGNING NÄR DEN ÄR SOM BÄST

    Paolo har sedan barnsben spenderat varje sommar i den lilla napolitanska staden Maddaloni. Och där, tillsammans med fastrarna, lades grunden för hans intresse för den genuina italienska maten.

    I kursen tar Paolo med dig till Italien och berättar hur en italiensk måltid byggs upp från grunden så att varje smak kommer fram.

    Du får lära dig hur du väljer råvaror och hantverket för att lyckas med fantastisk pasta och härligt krämig risotto. Du får även lära dig tekniken för att göra din egna gnocchi och såklart tipsen för att lyckas med den bästa pizzan.

    Med ny kunskap och inspiration blir nästa middag du bjuder på definitivt italiensk, med många underbara rätter på bordet.

    kockens signatur
    Paolo Roberto

    TV-kock, entreprenör, författare, föreläsare och programledare

    Skrivit sju kokböcker, exempelvis "Paolos stora italienska kokbok", "Mat från gudarnas stig" och "Mina fastrars mat"

    Driver tre restauranger och ett hotell

    Importör av italienska matvaror

    Återkommande TV-kock hos TV4 och Köket.se