Kungsräkor toppade med chimichurri

Kungsräkor toppade med chimichurri
Foto: Tv4
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Kungsräkor toppade med chimichurri

17 ingredienser

1 h

En riktigt god tapasrätt är kungsräkor toppade med chimichurri med smak av sumak. Underbara smaker och perfekt rätt till buffén eller som förrätt.

Ingredienser

portioner

Räkor i marinad

  • 6 msk olivolja
  • 1 citron, rivet skal + saften
  • 2 msk sumak
  • 5 klyftor vitlök, skivade
  • 1 knippe koriander, finhackade
  • flingsalt
  • peppar
  • 800 g kungsräkor

Chimichurrin

  • 1 dl persilja, hackad
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 msk limefrukt, saft
  • 2 tsk chiliflakes
  • salt
  • 0,5 dl citronsaft
  • 1 dl olivolja
  • 1 röd paprika
  • 3 tomater

Gör så här

Räkor i marinad

  1. Blanda marinaden i en djupskål. Lägg sedan ned räkorna i marinaden och blanda ordentligt, dra plastfolie över skålen och låt marinera i minst 30 minuter.

Chimichurrin

  1. Finhacka persilja och lägg i en skål. Skala och finhacka vitlök. Lägg ned tillsammans med persiljan. Blanda i pressad limesaft, chiliflakes, salt och citronjuice. Om du vill kan du köra lite med stavmixer. Låt stå och dra i 20 minuter.
  2. Skölj paprikan och skär den i stora bitar. Grilla på grillen eller i grillpanna. Skär i små tärningar och tillsätt i chimichurrin. Dela tomaterna i klyftor och skär bort kärnorna. Skär tomatköttet i små tärningar. Tillsätt i chimichurrin.

Servering

  1. Hetta upp en rymlig stekpanna på medelhög värme. Lägg räkorna direkt i stekpannan. Stek dem i cirka 2 minuter per sida till det blir rosa, toppa med chimichurrin och servera genast.