Kung Pao kycklingwok

Kung Pao kycklingwok

0

8 steg att laga

17 ingredienser

40 m

Kung Pao är en klassisk wokrätt i det kinesiska sichuanköket. En wok är egentligen som vilken pyttipanna som helst. Det vill säga – utgå från vad du har hemma i grönsaksväg för vi det mesta blir gott tillsammans med den goda woksåsen. Eller så följer du bara receptet.

Tips! Det går lika bra att servera woken med jasmin- eller basmatiris. Med tofu i stället för kyckling blir det då en helt vegansk rätt.

kikkoman_produktbild_02

Ta fram det bästa

Lyft smaken med Kikkomans produkter.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 röd paprika
  • 1 knippe grön sparris (250 g)
  • 1 knippe salladslök (125 g)
  • 100 g portabellosvamp
  • 3 msk färsk ingefära, färskriven
  • 2 tsk sichuanpeppar, mortlad
  • 250 g äggnudlar
  • 1-2 dl rostade cashewnötter
  • neutral olja (till stekning)

Woksås

  • 3 msk Kikkoman sushi-risvinäger
  • 3 msk Kikkoman sojasås
  • 2 msk TABASCO® Sriracha pepparsås
  • 1 msk sesamolja
  • 2 msk strösocker
  • 2 tsk potatismjöl

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till woksåsen i en skål.
  2. Skär kycklinglårfiléerna i ca 3x3 cm stora bitar.
  3. Skala och finhacka vitlöken. Dela, kärna ur och skär paprikan i mindre bitar. Ansa och dela sparrisen längs med. Skär i ca 4 cm långa bitar lite på snedden. Ansa och strimla salladslöken.
  4. Skär svampen i bitar.
  5. Bryn kycklingbitarna i olja i en het stekpanna eller wok. Ta upp och lägg på en tallrik.
  6. Tillsätt mer olja i stekpannan/woken. Fräs först vitlök och ingefära ca 1 minut. Tillsätt sichuanpeppar, paprika, sparris, salladslök och svamp. Woka 2–3 minuter.
  7. Lägg i kycklingen. Häll över woksåsen och låt allt bli varmt.
  8. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Häll av och blanda med woken. Strö över cashewnötter. Servera genast.
TIPS!
läs mer
Laxtacos Salma style med pico de gallo

Tips från Kikkoman

Fler härliga recept med Kikkomans produkter hittar du här

Läs mer