Kummel pocherad i grädde och lök

1 röst
45 m
4

Att rimma fisk i en blandning av socker och salt gör att fisken blir saftig och håller ihop fint under tillagning. Här pocheras den därefter i en gräddsås med lök.

Visa mer
45 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 700 g kummelfilé
  • 1 msk salt
  • 1 msk råsocker
  • 30 g smör
  • 0,5 gul lök, skivad
  • ca 2 dl vispgrädde
  • 0,75 dl crème fraiche

Gör så här

  1. Blanda socker och salt. Gnid in fisken med blandningen och låt stå 25 minuter.
  2. Skölj och torka fisken med hushållspapper. Skär fisken i portionsbitar.
  3. Smält smöret i en traktörpanna. Tillsätt löken och låt den bli mjuk. Lägg i fiskbitarna och låt de tillagas någon minut.
  4. Häll över grädde så att det nästan täcker fisken. Låt sjuda, rör om då och då, tills fisken är klar. Låt svalna och rör ner crème fraiche.
18 maj 2018
Box på köpet

laddar fler recept

Laddar fler recept