Kryddskinka

Kryddskinka
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kryddskinka

6 ingredienser

Så här får du en skinka med stuns i. Med svålen bortskuren från den råa skinkan suger den åt sig kryddsmaken bättre under ugnsbakningen.

Ingredienser

  • 3-4 kg julskinka
  • 2 tsk hel nejlika
  • 2 tsk kryddpepparkorn
  • 2 tsk rosmarin
  • 2 tsk mejram
  • 6 lagerblad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Spola av skinkan, ta bort nätet och skär av svålen.
  3. Stöt kryddorna i en mortel, en i taget och blanda dem sen. Lagerbladen smulas. Klappa fast kryddorna på svålsidan.
  4. Stick in en köttermometer och slå in skinkan i folie. Lägg den på galler över en långpanna.
  5. Baka skinkan i nedre delen av ugnen tills termometern visar 70-75°.