Kryddkokta rotfrukter

Kryddkokta rotfrukter
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kryddkokta rotfrukter

11 ingredienser

Till den här rätten kan du använda vilka du vill av höstens alla läckra, mjälla rotfrukter. Morot, palsternacka och rotselleri kan du få tag i överallt. Kålrot och rova kanske du behöver gå till torget eller saluhallen för att hitta.

Ingredienser

portioner
  • 0,5 l blandade rotfrukter, grovt tärnade
  • 1 lagerblad
  • 1 bit kanelstång
  • 1 bit pomeransskal
  • 1 stjärnanis
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 tsk fänkålsfrö
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Skala alla rotfrukter och skär dem i jämnstora bitar. Lägg dem i en rymlig kastrull tillsammans med kryddorna.
  2. Slå på vatten så att det täcker och koka upp.
  3. Sänk sedan värmen, lägg på lock och låt rotfrukterna koka i 10-15 minuter eller tills de är mjuka rakt igenom.