Kryddiga revbensspjäll med glöggsmak

Kryddiga revbensspjäll med glöggsmak

9 ingredienser

2 h

Smakrika, saftiga och kladdiga revbensspjäll där vi använder oss av Blossa alkoholfri glögg för julig och god smak!

läs mer
Blossa produkt

Alkoholfritt tips från Blossa

Servera Blossas alkoholfria glögg till glöggstunderna i december

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1,5 kg revbensspjäll
  • 3 dl Blossa alkoholfri glögg
  • 0,5 dl kinesisk soja
  • 3 dl vatten
  • 50 g färsk ingefära, skalad och skivad
  • 1 klyfta vitlök, hackad
  • salt
  • peppar
  • 1-2 msk honung

Gör så här

  1. Koka upp glögg, soja och vatten och tillsätt ingefära och vitlök.
  2. Lägg ner köttet, koka upp och skumma av. Koka i 75-90 minuter under lock tills spjällen känns möra och köttet börjar lossna från benen.
  3. Sila av skyn och koka ihop den tills det är 3-4 dl kvar. Låt den kallna. Ta bort fettet, blanda i honung och häll tillbaka skyn på spjällen i en ugnsform.
  4. Sätt ugnen på 225 grader.
  5. Tillaga i mitten av ugnen tills de får lite yta och blir varma, i ca 25 minuter. Servera varmt och smaka av med salt och peppar.
TIPS!
läs mer
Blossa header

Alkoholfritt tips från Blossa!

Få fler goda och inspirerande recept till glöggstunderna i december >>

Läs mer