Kryddiga lammburgare med aubergine och fetaost

Kryddiga lammburgare med aubergine och fetaost
Foto: Jessica Frej
Jessica Frej
Jessica Frej

Kryddiga lammburgare med aubergine och fetaost

16 ingredienser

Hemgjorda lammfärsburgare med ugnsbakad fetaost och stekt aubergine.

Ingredienser

Burgare

  • 1 ägg
  • 3 klyftor vitlök, pressade
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk malen spiskummin
  • 1 dl persilja, finhackad
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk malen svartpeppar
  • 500 g lammfärs

Stekt aubergine

  • 1 aubergine
  • salt
  • olivolja

Bakad fetaost

  • 2 förp fetaost
  • 1 citron
  • olivolja

Till servering

  • surdegsbröd
  • mâchesallad

Gör så här

Burgare

  1. Blanda ihop alla ingredienser och forma till 4 burgare. Stek i olivolja.

Stekt aubergine

  1. Skiva aubergine och salta skivorna. Låt stå och dra 30 minuter. Torka av saltet och stek så de får fin färg.

Bakad fetaost

  1. Riv av 2 stora ark av aluminiumfolie. Skiva citronen tunt. Häll 0,5 msk olivolja på varje ark och lägg två skivor citron på. Stäng paketet och låt baka i ugnen i ca 20 minuter, 200 grader.

Montering

  1. Rosta tunna skivor bröd. Lägg aubergine i botten, biffen på och avsluta med att bred över den varma fetaosten. Toppa med bröd och servera.