I samarbete med WW ViktVäktarna

Kryddiga bönbullar

21 röster
30 m.
20 bullar

Vill du göra en variant på klassiska köttbullar är dessa helt gudomligt goda - och fulla av nyttigheter!

Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i WW ViktVäktarna.

Tips! Krydda med dijonsenap, kryddpeppar och nejlika för en lite juligare smak.

Visa mer
30 m.
20 bullar

Du behöver

  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 förp förkokta stora vita bönor (à 400 g)
  • 1 förp färdigkokta svarta bönor (à 400 g)
  • 3 ägg
  • 2 dl ströbröd
  • 0,5 tsk malen kryddpeppar
  • 0,5 tsk chilifrukt
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 0,5 tsk salt
  • 0,25 tsk svartpeppar
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 msk olivolja
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skala och riv lök på ett rivjärn. Lägg i en skål och pressa i vitlök. Lägg i avrunna och sköljda bönor och mosa med en gaffel eller stavmixer.
  2. Rör i ägg, ströbröd och kryddor. Smula i grönsaksbuljongtärningen. Blanda runt och låt stå ett par minuter.
  3. Forma till bullar och stek i olja.
Tips!
ViktVäktarnas griljerade lax

Fler tips från WW ViktVäktarna

Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...