Kryddig tomat- och paprikadipp

0 röster

Smakrik och färggrann dipp gjord på tomater, lök och paprika. Kryddan sumak är lätt syrlig i smaken och ger tillsammans med granatäppelsirap en bra balans mellan syra och sötma.

Visa mer

Du behöver

  • 4 tomater, finhackade
  • 1 gul lök, mycket finhackad
  • 1 grön paprika, urkärnad och finhackad
  • 1 chili, urkärnad och finhackad
  • 1 knippe persilja
  • 2 msk sumak
  • 1 tsk granatäppelsirap
  • 4 msk olivolja
  • salt, peppar

Gör så här

  1. Lägg samtliga ingredienser i en skål och blanda väl så att allt blandas och smakerna sätter sig. Låt stå i kylen tills det är dags att servera.
  2. Precis före servering lägger du upp allt på ett platt fat och plattar ut blandningen med en gaffel. Toppa med olivolja och lite sumak.
16 maj 2018
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept