Kryddig pumpakaka med färskostfrosting

Mjuk kaka med pumpa, kardemumma och kanel. Toppa med enkel apelsinfrosting på färskost och smör.

27 oktober 2017

Du behöver

  • 4 ägg
  • 3,5 dl råsocker
  • 4 dl finriven pumpa (gärna butternut)
  • 1 dl neutral rapsolja
  • 4 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 msk malen kanel
  • 0,5 tsk malen kardemumma
  • 0,5 tsk salt

Topping

  • 500 g färskost
  • 250 g smör
  • 3 msk florsocker
  • 1 tsk finrivet apelsinskal
  • 1 msk färskpressad apelsinjuice

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt finriven pumpa och olja.
  3. Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, kanel, kardemumma och salt. Rör ner i äggvispet.
  4. Häll smeten i en bakpappersklädd form, ca 30x20 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter. Låt svalna.
  5. Frosting
    Vispa smör och socker fluffigt. Vänd i färskosten tillsammans med apelsinskal och apelsinjuice.
  6. Dekorera den avsvalnade kakan med frostingen.
Kommentera receptet

Fler goda recept