Kryddig kycklingburgare med picklad kål och bea

Kryddig kycklingburgare med picklad kål och bea
Foto: Eva Hildén

Kryddig kycklingburgare med picklad kål och bea

20 ingredienser

1 h

Den här burgaren är riktigt maxad av smak och tillbehör! Vad sägs om chilikryddad kyckling, picklad kål, en sötstark sojadressing, avokado, tomat och bäst av allt – snabbaste fuskbean till de oslagbara sötpotatisspommesen.

Ta fram det bästa med Colman’s
Colman’s_produktbild_01

Ta fram det bästa med Colman’s

Colman’s heta, karaktäristiska smak kommer från en speciell blandning av olika ljusa och mörka senapsfrön.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 400 g kycklingbröstfilé, tunt skivad
  • TABASCO® Chipotle pepparsås
  • salt

Picklad kål

  • 1 rödlök
  • 4 blad spetskål
  • 4 blad svartkål
  • 1,5 dl Kikkoman sushi-risvinäger
  • 0,5 tsk peppar (eller timbutpeppar)

Sötsur sojadressing

  • 1 dl majonnäs
  • 0,5 msk Kikkoman sojasås
  • 1 msk TABASCO® Original pepparsås

Falsk bearnaise

  • 1,5 dl majonnäs
  • 0,75 msk colman's senapspulver
  • 1,5 tsk honung
  • 0,75 msk dragonvinäger

Tillbehör

  • 8 skivor surdegsbröd
  • 2 avokador, mogna
  • 1 bifftomat
  • Sötpotatisspommes
  • Maldon havssalt
  • 1 förp sötpotatis pommes frites

Gör så här

  1. Pensla kycklingen runt om med TABASCO® Chipotle pepparsås.

Picklad kål

  1. Skala, dela och skär i skivor. Lägg lök och kålblad i en bunke. Koka upp sushi-risvinäger och timbutpeppar i en liten kastrull. Slå över löken och kålen. Lägg plastfilm över grönsakerna så att de ligger täckt i vinägern. Låt kallna.

Sötsur sojadressing

  1. Blanda ihop ingredienserna till dressingen.

Falsk bearnaise

  1. Blanda ihop ingredienserna till dippen.
  2. Tillaga sötpotatisstripsen enligt anvisning på förpackningen.
  3. Grilla/stek kycklingen 2–3 minuter på bägge sidor. Rosta brödet på grillen/i stekpannan.
  4. Dela, kärna ur och gröp ut avokadon. Skär i skivor. Skiva tomaten.
  5. Lägg ihop burgaren med picklad rödlök och kål, kyckling, dressing och grönsaker. Strö över havssalt på pommesen och servera med den falska bearnaisesåsen.