I samarbete med Colman’s

Kryddig kycklingburgare med picklad kål och bea

2 röster
1 h
4
Kryddig kycklingburgare med picklad kål och bea
Foto: Eva Hildén
Sponsrat innehåll:

Ta fram det bästa och lyft smaken med Colman´s senapspulver.

Colman’s_produktbild_01

Den här burgaren är riktigt maxad av smak och tillbehör! Vad sägs om chilikryddad kyckling, picklad kål, en sötstark sojadressing, avokado, tomat och bäst av allt – snabbaste fuskbean till de oslagbara sötpotatisspommesen.

Visa mer
1 h
4
4 portioner

Du behöver

  • 400 g kycklingbröstfilé, tunt skivad
  • TABASCO® Chipotle pepparsås
  • salt

Picklad kål

  • 1 rödlök
  • 4 blad spetskål
  • 4 blad svartkål
  • 1,5 dl Kikkoman sushi-risvinäger
  • 0,5 tsk peppar (eller timbutpeppar)

Sötsur sojadressing

  • 1 dl majonnäs
  • 0,5 msk Kikkoman sojasås
  • 1 msk TABASCO® Sweet & Spicy pepparsås

Falsk bearnaise

  • 1,5 dl majonnäs
  • 0,75 msk colman's senapspulver
  • 1,5 tsk honung
  • 0,75 msk dragonvinäger

Tillbehör

  • 8 skiva surdegsbröd
  • 2 avokador, mogna
  • 1 bifftomat
  • Sötpotatisspommes
  • Maldon havssalt
  • 1 förp sötpotatis pommes frites
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Pensla kycklingen runt om med TABASCO® Chipotle pepparsås.
  2. Picklad kål
    Skala, dela och skär i skivor. Lägg lök och kålblad i en bunke. Koka upp sushi-risvinäger och timbutpeppar i en liten kastrull. Slå över löken och kålen. Lägg plastfilm över grönsakerna så att de ligger täckt i vinägern. Låt kallna.
  3. Sötsur sojadressing
    Blanda ihop ingredienserna till dressingen.
  4. Falsk bearnaise
    Blanda ihop ingredienserna till dippen.
  5. Tillaga sötpotatisstripsen enligt anvisning på förpackningen.
  6. Grilla/stek kycklingen 2–3 minuter på bägge sidor. Rosta brödet på grillen/i stekpannan.
  7. Dela, kärna ur och gröp ut avokadon. Skär i skivor. Skiva tomaten.
  8. Lägg ihop burgaren med picklad rödlök och kål, kyckling, dressing och grönsaker. Strö över havssalt på pommesen och servera med den falska bearnaisesåsen.

Laddar fler recept...