Kryddfläsk med syrad rödkål och russin

1 röst
4-6

Kryddigt sidfläsk som serveras med rödkålssallad med äpple och russin. Perfekt snacks på adventsminglet!

Visa mer
4-6

Du behöver

  • 1 bit rimmad fläsksida, ca 250 g
  • 3 dl mörk julöl
  • valfria kryddor

Knådad rödkålssallad

  • 0,5 rödkålshuvud
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • 1 klyfta vitlöks
  • 1 cm ingefära
  • 2 tsk honung
  • 1 svenska äpplen, strimlad
  • 0,5 dl kallpressad rapsolja
  • salt och peppar
  • 1 dl russin

Gör så här

  1. Baka fläsksida, öl och kryddor i vaakumpåse eller stekpåse i ugn på 85 grader ugn över natten. Låt svalna och skiva sedan, stek i torr stekpanna och slå på marinaden när fläsket har fått bra färg.
  2. Strimla kålen fint med osthyvel. Tillsätt salt och vinäger. Finhacka eller riv vitlöksklyftan och blanda i vitlök, ingefära och honung i kålen. Knåda med händerna tills kålen mjuknar. Strimla äpplena eller riv och tillsätt tillsammans med russinen. Ringla över oljan och servera med fläsket.
1 december 2017

laddar fler recept

Laddar fler recept