Kryddat pinnbröd med chèvrecrème

Kryddat pinnbröd med chèvrecrème
Foto: TV4

Kryddat pinnbröd med chèvrecrème

Av: Hanna - Järvsö

Från: Halv åtta hos mig

11 ingredienser

30 m

Grillade pinnbröd, en favorit hos både stora och små! Här i en vuxen variant som förrätt, kryddat med örter och serverat med en getostkräm.

Dryck: Bollinger Special Cuvèe Brut

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Pinnbröd

  • 2,5 dl dinkelmjöl eller vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 krm timjan
  • 1 krm rosmarin
  • 1 dl vatten
  • täljd grillpinne (vid utomhuslagning)
  • 1 msk honung, flytande

Chevrecrème

  • 50 g chèvreost
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 krm salt

Gör så här

Pinnbröd

  1. Vid tillagning utomhus, börja med att tända en eld och tälj en grillpinne.
  2. Blanda alla torra ingredienser. Blanda i vatten och tillsätt lite mer mjöl vid behov. Degen skall vara lite kladdig.
  3. Forma degen till fingerlånga längder ca 1 cm tjocka. Rulla degen på grillpinnen och grilla den över glöd. När du kan dra brödet av pinnen utan att deg sitter fast är det klart. Ringla över honung.
  4. Vid tillagning inomhus sätt ugnen på 250 grader. Blanda alla torra ingredienser utom rosmarin och timjan. Blanda i vatten och tillsätt lite mer mjöl vid behov. Degen skall vara lite kladdig.
  5. Forma degen till fingerlånga längder ca 1 cm tjocka. Lägg ut dem på en bakplåtsklädd plåt. Gör små gropar i degen med hjälp av fingrarna. Ringla över honung och strö på timjan samt rosmarin.
  6. Placera plåten i mitten av ugnen i ca 10 minuter tills brödet fått en gyllenbrun färg.

Chèvrecréme

  1. Skär bort den vita kanten på osten. Blanda chèvren och crème fraiche i en skål med hjälp av en gaffel. Rör i saltet.
  2. Servera krämen tillsammans med pinnbrödet.