Krusbärspaj med vispgrädde

Krusbärspaj med vispgrädde ny
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Krusbärspaj med vispgrädde

8 ingredienser

40 min

Den här klassiska krusbärspajen har en frisk syrlighet som passar bra efter en kraftig kötträtt. Det går bra att byta pajdegen mot mördeg.

Fler goda pajrecept
Kokossmulpaj med mango och päron

Fler goda pajrecept

Här har vi samlat kockarnas godaste recept på efterrättspajer

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 4 dl vetemjöl
  • 125 g smör, kallt
  • 2 msk vatten, kallt
  • 1 ägg
  • 1 l krusbär, sköljda och snoppade
  • 1 dl strösocker
  • 1-2 msk sirap
  • 2 msk potatismjöl

Gör så här

  1. Häll mjölet i en matberedare och fördela smöret skuret i små kuber ovanpå. Kör ca 10 sekunder till en grynig massa. Tillsätt ägg och vattnet och kör tills degen precis gått ihop till en boll, ca 20 sekunder.
  2. Kavla ut degen och klä en pajform med lös botten. (Spara gärna lite deg och strö över pajen innan den går in i ugnen).
  3. Blanda socker och potatismjöl i en bunke och lägg i bären i bunken och blanda runt. Lägg sedan över bären i kakformen. Ringla lite sirap över bären.
  4. Grädda i 200° på nedersta falsen i 30-40 minuter. Servera pajen ljummen med löst vispad grädde.