Krusbärspaj med marängtäcke

Krusbärspaj med marängtäcke
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Krusbärspaj med marängtäcke

8 ingredienser

En festlig paj med syrliga bär och söt maräng.

Ingredienser

portioner
  • 100 g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk vatten

Fyllning:

  • 0,75 l snoppade krusbär
  • 2 äggvitor
  • 1 dl strösocker
  • 1 apelsin, grovrivet skal av
  • Ugn: 225°

Gör så här

  1. Mixa en smuldeg av smör och mjöl. Arbeta in vattnet och lägg degen i plastfilm i kyl 1 timma.
  2. Sätt ugnen på 225 grader. Kavla ut degen och klä en pajform. Nagga bottnen. Vik en smal folieremsa kring kanten. Grädda i 10 minuter. Ta ut och avlägsna folien.
  3. Lägg bären i pajskalet. Strö på hälften av sockret. Vispa vitorna till hårt skum. Tillsätt sockret och vispa till maräng. Bred smeten över bären. Strö på apelsinskal och grädda i 150° cirka 15-20 minuter.