Krossad färskpotatis med ansjovis, grillad lök och kaviargrädde

10 röster
25 m
4

En perfekt förrätt till midsommar med ansjovis, färskpotatis, kaviar, grädde och knäckebröd!

Visa mer
25 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 knippe sommarlök
  • 2 msk rapsolja
  • 4 färskpotatisar, nykokta
  • 2 dl grädde
  • 2 msk kaviar, orökt
  • 1 förp anjovisfileer
  • kryddpeppar
  • salt

Gör så här

  1. Dela löken och gnid in den med lite olja, strimla lite blast till garnering.
  2. Grilla löken på grillen eller i panna i ca 3 min, beroende på storlek men den får gärna var lite krispig.
  3. Vispa grädden och smaksätt med kaviar.
  4. Lägg upp potatisen på tallrikar och krossa den lite. Fördela den grillade löken och anjovisfileer vid potatisen. Toppa med kaviargrädde och den fint strimlade lökblasten.
  5. Avsluta med lite salt och kryddpeppar och gärna knäckebröd till det!
24 juni 2016
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept