Hummus

Hummus
Foto: TV4

Bästa smörgåspålägget ever. När man blandar kikärtor och sesam får man en blandning av protein som kan jämföras med det som finns i kött. Bra för muskelbyggande vegetarianer alltså! / Kristoffer Appelquist

Receptet lagades i Förkväll som tillbehör till

Per Lagergrens avokadosoppa

och

bröd med sesamfrön

.

29 november 2010

Du behöver

  • 400 g kikärtor (väl avsköljda från burkens spad)
  • saften från en citron
  • 2 tsk tahini (sesampasta)
  • 1 dl olivolja, grekisk kalamata
  • salt & peppar efter behag

Gör så här

  1. Ner med allt utom olja, salt och peppar i en och samma bunke.
  2. Mixa med antingen stavmixer eller matberedare tills det är en slät goja.
  3. Rör ner oljan med en gaffel.
  4. Smaka av med salt och peppar
Kommentera receptet

Fler goda recept