Braai Sydafrikansk barbecue

Du behöver

  • 1 kg välhängd ryggbiff
  • Krydddblandning
  • 2 msk torkad timjan
  • 2 msk paprikapulver
  • 4 st lagerblad
  • 1 msk korianderfrön
  • 2 msk torkad rosmarin
  • 1 msk malen ingefära
  • Olja att pensla köttet med under grillning
  • 2 dl olivolja
  • 1 st pressad citron
  • 4 kvist färsk timan
  • 4 kvist färsk rosmarin
  • 1 st krossad vitlök
  • Mixa allt i en mixer

Gör så här

  1. Grillmetod:
  2. Stycka biffen i 4
  3. Mixa eller mortla de torra kryddorna, salta och peppra biffen, panera biffen i kryddblandningen Elda med ved i grillen, använd körsbärsträ eller/och Hickory. När du har en bra brasa flippar du biffarna i lågorna och imellanåt pensla biffarna i oljan tills bra karaktäristik yta. flytta biffarna ifrån elden, därefter sätter du på locket. Biffarna är klara när innertemperaturen är 50 grader (medium rare)
Kommentera receptet

Fler goda recept