Raw chokladmousse med smak av lakrits och bärsås

Raw chokladmousse
Foto: tv4

Raw chokladmousse med smak av lakrits och bärsås

Av: Kristina - Stockholm hälsa

Från: Halv åtta hos mig

12 ingredienser

30 min

En djup och tillfredsställande chokladupplevelse

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Dryckestips
Fresita Artikelnummer 7866 Chile

De flesta smaksatta viner har många E-nummer och smakar geléråtta, inte Fresita. Gjort på muscatvin och äkta jordgubbar. Det smakar sommar. Serveras isande kall.

Ingredienser

portioner

Mousse

  • 2 avokador
  • 10 färska dadlar, urkärnade
  • 1 dl vatten
  • 1 dl rå kakao
  • 1,5 msk kokosolja
  • 1 msk agavesirap
  • 1 tsk vaniljpulver (eller vaniljstång)
  • lakritspulver, att strö på vid servering

Bärsås

  • 1 dl färska jordgubbar
  • 0,75 dl gojibär, blötläggs i lite vatten ca 30 min
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 1 msk agavesirap

Gör så här

Mousse

  1. Mixa dadlar och vatten i en matberedare till en slät konsistens. #
  2. Tillsätt kakao, agavesirap och vanilj och mixa igen. #
  3. Tillsätt sist avokado och kokosolja. Mixa igen till en fluffig mousse. Ställ in i kylen

Bärsås

  1. Mixa alla ingredienser i en matberedare.

Servering

  1. Klicka upp en portion mousse på en tallrik. Pudra över lite lakrits och ringla bärsåsen över. Dekorera med en grön kvist.