Sandvikare på blekingsk torskbiff

Sandvikare på blekingsk torskbiff
Foto: TV4

Sandvikare på blekingsk torskbiff

Av: Kristian - Karlskrona

Från: Halv åtta hos mig

14 ingredienser

40 min

"Sandvikare" på blekingsk torskbiff, pepparrotscréme och räkor, en svensk variant på Danmarks fisk-smörrebröd.

Kristian i Karlskrona lagade även
Lammracks med getostmousse
Läcker cheesecake i fruktsällskap

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Torskbiffar

  • 300 g torsk, färskmald
  • 1 ägg
  • 1,25 dl mjölk
  • 0,5 dl skorpmjöl
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)

Pepparrotscreme

  • 1 dl crème fraîche
  • 1 dl majonnäs
  • 2 tsk riven pepparrot på tub
  • 1 tsk honung, flytande
  • salt (efter smak)
  • 4 skivor mörkt bröd, utskurna rundlar
  • 20 handskalade räkor
  • dillkvist, till garnering

Gör så här

Torskbiffar

  1. Häll skorpmjölet och mjölken i en skål, låt svälla.
  2. Skala löken och finhacka den.
  3. Blanda alla ingredienser väl.
  4. Salta och peppra efter behag.
  5. Forma till små biffar.
  6. Stek dem på svag till medelstark värme 2-5 minuter på varje sida.
  7. Låt svalna.
  8. Serveras ljumna med en klick pepparrotscréme, räkor och dillkvist.

Pepparrotscréme

  1. Rör/vispa ihop alla ingredienserna.
  2. Låt cremen "vila" 5 minuter i kylskåp.