Sandvikare på blekingsk torskbiff

0 röster
40 min
4

"Sandvikare" på blekingsk torskbiff, pepparrotscréme och räkor, en svensk variant på Danmarks fisk-smörrebröd.

Kristian i Karlskrona lagade även

Lammracks med getostmousse


Läcker cheesecake i fruktsällskap



Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
40 min
4
4 portioner

Du behöver

Torskbiffar

  • 300 g torsk, färskmald
  • 1 ägg
  • 1,25 dl mjölk
  • 0,5 dl skorpmjöl
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak

Pepparrotscreme

  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 2 tsk pepparrot från burk eller tub
  • 1 tsk honung, flytande
  • Salt, efter smak
  • 4 skivor mörkt bröd, utskurna rundlar
  • 20 räkor, handskalade
  • Dillkvistar till garnering

Gör så här

  1. Torskbiffar
    Häll skorpmjölet och mjölken i en skål, låt svälla.
  2. Skala löken och finhacka den.
  3. Blanda alla ingredienser väl.
  4. Salta och peppra efter behag.
  5. Forma till små biffar.
  6. Stek dem på svag till medelstark värme 2-5 minuter på varje sida.
  7. Låt svalna.
  8. Serveras ljumna med en klick pepparrotscréme, räkor och dillkvist.
  9. Pepparrotscréme
    Rör/vispa ihop alla ingredienserna.
  10. Låt cremen "vila" 5 minuter i kylskåp.
10 februari 2011
Höstkampanj

laddar fler recept

Laddar fler recept